Saturday, September 29, 2007

Poker

Aloha,
‘s Avonds na een trainingsdag en als ons Tilleke al in dromenland is kijken Sofie en ik op de computer (dvd’s uit Europa zijn hier in Amerika niet leesbaar op de dvd-speler wegens de beveiliging tegen piraterij) naar een van de dvd-reeksen die we meegebracht hebben uit België. We zijn hier begonnen met de twee laatste afleveringen van seizoen 1 van Prison break.(T-bag rules!). Nadien hadden we keus uit Alias 5, The 4400 3 of The OC 2. Het is de OC geworden. Een geweldig leuke ontspannende serie over een paar welgestelde families uit Orange County. Het is eigenlijk Beverly Hills 90210 voor volwassenen. De reden dat we onze eigen series meehebben is omdat hier in Amerika (nog meer dan bij ons thuis) niks interessants op TV is. Of zoals Bruce Springsteen zingt: ‘57 Channels and nothing on’.
Het enige waar ik hier soms naar kijk is de World Series of Poker. Amusement van de bovenste plank. Ze beginnen hier aan het toernooi met meer dan 10.000 deelnemers om uiteindelijk te eindigen met een enkele winnaar. Die gaat lopen met 12 miljoen dollar!!! Vergelijk met de 110.000$ die de Ironman Hawaï winnaar opstrijkt! Wij triatleten durven echter ook wel eens klagen over het inschrijvingsgeld voor een Ironman (475$) maar om aan dit Pokerkampioenschap mee te doen betaal je de ronde som van 10.000$.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hallo Rutger,

Ik kom hier de laatste weken zowat dagelijks een kijkje nemen op je blog. Vergelijk het met de World Series of Poker: je verhaaltjes werken heerlijk ontspannend in mijn soms toch wel stresserende marathonvoorbereiding...

Terwijl sommigen (het) aan de andere kant van de wereld bruin bakken, zijn bepaalde Leuvenaars nu al stilaan aan een eerste winterdepressie toe... Of is het overtraining?

Ik wens je nog 2 behouden weken en op die bewuste zaterdag gaan we er met z'n allen in Leuven collectief voor duimen dat je er opnieuw staat... sterker als voorheen !

Vele groeten vanaf de Naamsepoort, en stalen zenuwen, ook - en zeker niet minder, ocharme - aan de echtgenote !!

Cheers,
Karel

11:25 PM

 
Anonymous Anonymous said...

En de grote winnaar in dit jaarlijke KONA-spel is : de organisatie van de Ironman's. Zonder te pokeren. Geen risico.Over de verschillende kwalificatiewedstrijden, verspreid over de hele wereld, spreken we over (pff ik ga niet tellen) miljoenen dollars. Niet alleen inschrijvingsgelden (?? ongeveer 50,000 atleten @ $475 ??) Er zijn de sponsors, subsidies (why??), TV-rechten, kleding-marketing, fotos, etc, etc...Het is een heilig huisje.. Durf ocharme aan hun logo niet te raken, of je hebt een proces aan je been. De "age-groupers" weten waarom ze dit doen. Voor zichzelf.. om zichzelf te bewijzen...Maar de profs, zoals Rutger, Marino, Luc, en zovele andere internationale profs, die zich het hele jaar voorbereiden voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar (waar vele voetballerkes die 25,000 euro per maand verdienen nog niet aan de helft aan de trainingsarbeid komen) moeten zich tevreden stellen met ocharme $110.000 winstpremie. Ik las onlangs dat een spurterke $100,000 startpremie vroeg voor ocharme 100 meter te lopen. En de winnaar van IronMan Hawaii krijgt juist hetzelfde ? Een klassebak als Luc Van Lierde moet zich nog zorgen maken over zijn financiele toekomst ??? Kan toch niet, he, terwijl de bobos van WTC in het geld zwemmen... Verdomme, Rutger, wordt het geen tijd voor jullie, als profs, om een soort syndicaat op te richten tegenover WTC, en eisen dat de grote koek wat beter verdeeld wordt ? Je hebt kloten aan je lijf, dat heb je bewezen met je rechtzaak. Alle atleten bewonderen je voor je doorzettendheid..Je kan de Bosman worden voor de triathleten. Jullie verdienen het...Jullie moeten verdorie "binnen" zijn na je carriere....Het kan toch niet dat een superatleet, ter gratie van een multinational (Ironman dot), zich na zijn carriere moet terugschakelen en opnieuw moet gaan redderke spelen in het zwembad van Kessel-lo of omstreken....(BTW : Ik ben geen triathleet, he...ik vind gewooon dat het WTC een grote geldmachine is, waarbij de atleten belange niet krijgen waarop ze recht hebben..Rutger, man, jij kan het..Succes..en niet alleen op 13 Okt)

7:49 PM

 

Post a Comment

<< Home